Alex Gansca: Pasiunea mea – Uriasul Maghiar

URIASUL MAGHIAR, este o rasa care pentru mine e mai mult decat un hobby. Cresc aceasta rasa de circa 5 ani de zile si pe zi ce trece sunt mai pasionat („nebun” in sensul bun al cuvantului).

Porumbelul Urias Maghiar pentru mine pot spune ca inseamna porumbelul perfect si in acelasi timp complex. Incerc sa perfectionez calitatea lor dupa principiile mele, cu exemplare de o calitate buna achizitionate din crescatorii renumite din Ungaria si Romania, sau unele produse deja in propria voliera!

Complexitatea acestei rase de porumbei o da insusi capul impreuna cu motul fruntea, ochii impreuna cu genele si nu in ultimul rand marimea, incaltatura si culoarea. Este o rasa care necesita conditii speciale  (boxe mari, incapatoare, un adapost aerisit, cu nisip pe jos sau talaj, de asemenea boxele sa fie la un nivel jos pentru a avea acces usor la ele – acesti porumbei nu zboara foarte des, pentru ei a zbura inseamna un efort „mare” – si o voliera spatioasa pentru a putea „explora”).

Hrana trebuie sa fie si ea una de calitate, iar la pui e foarte buna mazarea in amestec special pentru ei, mazarea dezvolta tare puietul de Uriasi Maghiari! Mai trebuie ‘ajutati’ cu vitamine,  suplimente alimentare si tot felul de grit, care sunt mai nou foarte accesibile!

Aceasta rasa mi-a adus satisfactii imense si de aceea va sfatuiesc s-o alegeti pentru ca e una usor de reprodus daca au tot ce le trebuie si sunt bine ingrijiti! Mult succes in noul sezon de reproducere si bafta la selectie cat mai stricta!

Alex Gansca

(date de contact)

Reclame

Etichete: ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: